Sonja Petrovič a Ivana Matovič trénují v Praze

17.9.2014
Specifické přípravné období prožívá před začátkem nové sezony 2014/2015 trenérka Natália Hejková. Většina hráček ZVVZ USK Praha je totiž momentálně na reprezentačních srazech, kde se připravují na blížící se mistrovství světa, které se uskuteční ve dnech 27. 9. až 5. 10. v tureckých městech Ankaře a Istanbulu.

I přesto je v tomto týdnu v Praze živěji.

Do České republiky totiž přiletěly nové posily našeho týmu, srbská křídelnice Sonja Petrovič a její krajanka, podkošová hráčka Ivana Matovič. Kromě absolvování zdravotních testů mají na programu tréninky s trenérkou Natálií Hejkovou. Té jsme při této příležitosti položili několik otázek.

Jak dlouho budou obě hráčky v Praze a co je náplní společných tréninků?

"Budou tu týden, poté se ještě vrátí domů, než začne společná týmová příprava. Pokud jde o náplň, jde nám o tom, abychom je otestovali, abychom věděli, v jaké formě momentálně jsou, a případně co mohou během následujících dvou týdnů ještě vylepšit nebo napravit, aby na první společný trénink s týmem přišly absolutně připravené."

Můžete prozradit, jak jste spokojena s jejich připraveností?

"Jsem spokojena. Zjistila jsem, že se obě dvě poctivě připravují, že plní úkoly, které dostaly před začátkem léta, což je dobré."

Jak na vás obě hráčky zapůsobily?

"Velmi dobře. Samozřejmě je třeba říci, že jsme na začátku, všechno je bez stresu, ale mohu říci, že první dojem je velice dobrý."

Trénuje se Sonjou Petrovič a Ivanou Matovič ještě někdo další?

"Ano, trénuje s námi ještě Lenka Bartáková."

Příprava jeho hodně specifická, vzhledem k blížícímu se MS. Mají hráčky, které se nezúčastní světového šampionátu, individuální programy?

"Až na Kiu Vaughn, pro kterou je toto období oddychové, po skončení WNBA, jsou všechny ostatní hráčky v procesu. Kromě české reprezentace je s národním týmem ještě Danielle Robinson, která se připravuje s americkým výběrem, takže všechny ostatní - včetně trojice Sonja Petrovič, Ivana Matovič, Lenka Bartáková - jsou v nějaké fázi přípravy."

Během jejich pobytu v Praze vyzpovídáme i Ivanu Matovič se Sonjou Petrovič - rozhovory s oběma hráčkami naleznete na webu v nejbližších dnech.