V Turecku národní tým obsadil druhé místo

3.9.2014
S aktivní bilancí dvou výher a jedné porážky se vracejí z mezinárodního přípravného turnaje v Ankaře reprezentantky České republiky. Po úvodním vítězství nad Běloruskem o den později porazily Japonsko, ovšem dnes večer nestačily na domácí Turecko, které tak celý turnaj ovládlo.

Vstupní duel s Běloruskem český národní tým vyhrál 59:51.

O utkání jsme psali zde: Kateřina E. za 20, Eva V. za 14 a repre opět vítězí

V úterý si svěřenkyně trenérů Lubora Blažka a Ivana Beneše připsaly další vítězství, Japonsko zdolaly 67:51. Opět se výrazně prosadily hráčky ZVVZ USK Praha: pivotka Alena Hanušová byla top skórerkou vítězek s 21 body, druhou dvoucifernou střelkyní byla Kateřina Elhotová se 13 body a Ilona Burgrová přispěla 6 body.

Závěrečný zápas s Tureckem skončil 61:54 ve prospěch domácích, Ilona Burgrová se blýskla 14 body, Kateřina Elhotová jich nastřádala 6. "Prohra o sedm s Tureckem, navíc na jeho půdě, není špatný výsledek," řekl trenér Lubor Blažek agentuře ČTK. "Vydařil se nám druhý poločas, a to díky změnám v obraně, ale bohužel jsme měli horší procento střelby než soupeř, i když pozice tam byly, ale nepadlo nám to, což bylo to nejdůležitější. Poučili jsme se i z celkového pohledu a víme, co proti Turecku případně hrát na MS."

"I přes porážku můžeme být na svůj výkon hlavně za druhý poločas hrdé," hodnotila utkání Eva Vítečková. "V první půlce jsme měly problém při řešení tureckých clon mezi rozehrávačkou a pivotkou. I když je to po dlouhé době prohra, nemusíme být vůbec smutné. Naopak, náš výkon se zápas od zápasu zlepšuje."