Kateřina E. za 20, Eva V. za 14 a repre opět vítězí

1.9.2014
Na vítězné vlně se v přípravě na nadcházející světový šampionát vezou basketbalistky České republiky. Dnes úspěšně vstoupily do kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Turecku, kde porazily silné Bělorusko 59:51 a v přípravném období si připsaly již šestou výhru v řadě za sebou!

Velkou zásluhu na vítězství českého národního týmu měly hráčky ZVVZ USK Praha. Dařilo se zejména Kateřině Ehotové, která zaokrouhlila své konto na rovných 20 bodů, přičemž 14 z nich doručila hned v první čtvrtině, kterou Češky ovládly jednoznačným poměrem 20:7!

"První poločas byl v režii Katky Elhotové, které se střelecky dařilo a díky ní nám rozdíl vyrostl až ke 20 bodům," pochválila svou reprezentační i klubovou spoluhráčku Eva Vítečková, se 14 body druhá nejlepší střelkyně vítězek. "Bělorusky nehrály to, na co mají. Oproti předchozím rokům jim chybí dvě důležité podkošové hráčky. Bylo jasné, že v poločase dostanou seřváno od trenéra. Taky přišly pozdě ze šatny, začaly hrát tvrději, dařila se jim střelba. Druhý poločas jsme s nimi prohrály. To je pro nás ponaučení, že nesmíme povolit, ani když vedeme o tolik bodů," řekla k průběhu utkání agentuře ČTK.

V úterý se Česká republika utká s Japonskem, o den později celý turnaj uzavře duelem s domácím Tureckem.