Hráčky ZVVZ USK v přípravě reprezentace

22.8.2014
Basketbalové reprezentantky České republiky zahájily v polovině srpna finální část přípravy před světovým šampionátem, který se uskuteční ve dnech 27. 9. až 5. 10. v tureckých městech Ankaře a Istanbulu. Pod dohledem koučů Lubora Blažka a Ivana Beneše se připravuje i několik hráček ZVVZ USK Praha.

V tomto týdnu národní tým pobývá na soustředění v Trutnově, jehož součástí byla i dvě přípravná utkání s Mosambikem. Obě Česká republika přesvědčivě vyhrála: v úterý 82:45 a o dva dny později 91:42.

Jak se prosazovaly basketbalistky našeho týmu?

V prvním duelu nastřílely Jana Veselá s Lenkou Bartákovou shodně po 11 bodech (nejvíce Romana Hejdová 14). Karolína Elhotová s Evou Vítečkovou přispěly 6 body, Ilona Burgrová zaznamenala 4 body. Kormidelník české reprezentace měl radost zejména z výkonu Jany Veselé, která se vrací do hry poté, co kvůli zranění vynechala celou loňskou sezonu. "Jana už se vracela na zápasech v Japonsku, má natrénováno a takhle jsem si to představoval,“ uvedl Lubor Blažek pro web České basketbalové federace.

Ve druhém zápase se skvěle dařilo Evě Vítečkové, která zaokrouhlila své střelecké konto na 20 bodů a byla top-skórerkou celého utkání. Do dvouciferných čísel se dostaly i Alena Hanušová (11 bodů) a Tereza Vyoralová (10 bodů), Ilona Burgrová s Kateřinou Elhotovou doručily po 7 bodech a Jana Veselá s Lenkou Bartákovou po 4.

„Pozitivy byla kvalitní hra v obraně ve druhém poločase, občas přechod do rychlého protiútoku a když hráčky nezapomenou kombinaci ve hře pět na pět, je vidět, že systém naší hry funguje. Potom chuť do hry. Holky to baví a to bych byl rád, aby ten letošní rok takový byl,“ doplnil Lubor Blažek.

V týdnu od 25. do 29. srpna se reprezentantky přesunou do Karlových Varů, kde se na mezinárodním turnaji postupně utkají s Koreou (26. 8.), Srbskem (27. 8.) a Kanadou (28. 8.).