Kia Vaughn: Praha je můj druhý domov

12.8.2014
Stejně jako Danielle Robinson, s níž jsme vám přinesli rozhovor v minulém týdnu, i Kia Vaughn prožívá v zámořské WNBA povedenou sezonu. Patří mezi základní opěrné pilíře svého Washingtonu: průměrně tráví na palubovce 24,3 minuty, doručuje 9,2 bodu a přidává 6,4 doskočeného míče.
V minulých dnech odpověděla našemu webu na několik otázek.
 
Jak jsi spokojena s dosavadním průběhem sezony v WNBA po týmové stránce, čili s výsledky a výkony tvého týmu?
 
"Jsem šťastná, ale ne spokojená. V této chvíli (rozhovor vznikal na začátku srpna - pozn. aut.) jsme na druhém místě Východní konference. Čekají nás velmi důležité zápasy a my je musíme odehrát tak, abychom si zajistili dobrou pozici v play-off. Náš herní projev je s každým zápasem stále lepší a lepší, což je pro mě povzbudivé. Doufejme, že až přijde čas play-off, budeme makat naplno a předvádět náš nejlepší basketbal."
 
Co nejvíce zdobí tvůj tým Washington Mystics a co mu naopak podle tebe nejvíce chybí k lepším výsledkům?
 
"Stále se společně zlepšujeme. Každá z nás je silná a to může být v kterémkoliv zápase pro naše soupeře problém. A kde se potřebujeme zlepšit? Jedna věc, ve které se podle me musíme posunout, je využití hráčů v lowpostu (v dolním postavení blízko koše - pozn. aut.) a v přihrávce pod koš. Není jich ještě tolik, jako když spolupracuji v USK s Laiou (usmála se)."
 
Jaké jsou ambice Washingtonu v další fázi sezony?
 
"Chceme se dostat do play-off, jako všechny týmy... a tam hrát co nejdéle - až do konce."
 
Individuálně prožíváš velice vydařenu sezonu. Jsi spokojena se svojí rolí v týmu a se svým přínosem?
 
"Já nikdy nejsem spokojená! Jako sportovec se pořád posouvám dál. To, co bych dále chtěla, je být v All-Star týmu."
 
V Evropě budeš stále pokračovat v USK Praha. Co vše hrálo roli v tvém rozhodování a proč ses rozhodla právě pro ZVVZ USK?
 
"Mám ráda své trenéry a spoluhráče z týmu, jsou skvělí! V minulé sezoně jsme měli velmi blízko k finále Euroligy a všichni víme, co se stalo. Chci pokračovat v započaté cestě a udělat další krok dál - k titulu v Eurolize. A navíc, mimo basketbal, Praha je regulérně můj druhý domov."
 
Složení týmu USK už je známé, došlo k několika změnám, ale kostra týmu zůstala pohromadě. Věříš, že je v možnostech týmu zopakovat a možná i překonat loňskou úspěšnou sezonu?
 
"Věřím, že můžeme ujít dlouhou cestu. Máme dobře složený tým a chytrou trenérku. V loňské sezoně nás nepustila dál jediná věc: zdravotní problémy, takže si hlavně přejme, abychom zůstali zdraví a bavili sebe i fanoušky na cestě do finále."