Danielle o svém setrvání v USK: Bylo to snadné rozhodování

5.8.2014
V zámořské WNBA prožívá parádní sezonu. Rozehrávačka Danielle Robinson patří ke stěžejním oporám svého San Antonia Stars. Ve dvou dosavadních srpnových zápasech nastřádala dohromady 22 bodů a 13 asistencí, její aktuální sezonní průměry činí 13,4 bodu, 5,4 asistence a 3,6 doskoku. Prostřednictvím emailu odpověděla našemu webu na několik otázek.
Jak jsi spokojena s dosavadním průběhem sezony v WNBA po týmové stránce, čili s výsledky a výkony tvého týmu?
 
"Mám pocit, že náš tým podává docela dobré výkony, s ohledem na předsezonní predikce, na to, co od nás před začátkem sezony lidé očekávali. Nikdo nečekal, že budeme v tomto období figurovat na třetím místě a budeme hrát o místo v play-off. My, hráčky, však nemůžeme být spokojeny, dokud nevyhrajeme šampionát. Samozřejmě v dosavadním průběhu sezony byly některé zápasy, které nám utekly, ale celkově si myslím, že tato sezona je z naší strany poměrně dobrá."
 
Co nejvíce zdobí tvůj tým a co mu naopak podle tebe nejvíce chybí k lepším výsledkům?
 
"Řekla bych, že náš tým má spoustu silných stránek. Jednou z našich předností je, že máme skutečně dobrou týmovou chemii. Většina našeho týmu je spolu tři nebo dokonce více let, takže se navzájem velice dobře známe. Další věc, která nás zdobí, je pohyb míče: když dobře pohybujeme míčem, jsme velmi, velmi úspěšní. Důležitá je i obranná fáze. Když jsme hrály dobře v obranně, vyhrávaly jsme. A to je naše šance -  hrát kvalitní obranu, protože jsme běhavý tým. Myslím si ale, že konzistentnost v defenzivní fázi je naší největší slabinou."
 
Jaké jsou ambice San Antonia v další fázi sezony?
 
"Můj cíl pro posledních deset zápasů (rozhovor vznikal na konci července - pozn. aut.) je, abychom vyhrály tolikrát, kolikrát jen to bude možné, abychom si zajistily místo v play-off. Nabereme správné obrátky a na startu play-off začneme hrát náš nejlepší basketbal."
 
Individuálně prožíváš velice vydařenu sezonu. Jsi spokojena se svojí rolí v týmu a se svým přínosem?
 
"Jsem šťastná, že prožívám vydařenou sezonu, ale já nejsem nikdy spokojena. Je toho ještě hodně, co chci udělat a čeho chci dosáhnout, ale nejdůležitější, co chci, je vést můj tým a vítězit."
 
V Evropě budeš stále pokračovat v USK Praha. Co vše hrálo roli v tvém rozhodování a proč ses rozhodla právě pro ZVVZ USK?
 
"Jsem velice šťastná, že se vrátím zpátky do USK Praha. Bylo to pro mě opravdu snadné rozhodování. Minulý rok byl jednoznačně mým nejlepším zážitkem v zámoří. Jasně, byly jsme mezi nejlepšími týmy v Eurolize a vyhrály jsme českou ligu, to jsou zásadní faktory, ale to samé mohu říci o mých spoluhráčkách v týmu, o trenérech a všech v organizaci USK Praha. Celkově to pro mě byla výborná zkušenost a jsem moc ráda, že o mě klub projevil i nadále zájem."
 
Složení týmu USK už je známé, došlo k několika změnám, ale kostra týmu zůstala pohromadě. Věříš, že je v možnostech týmu zopakovat a možná i překonat loňskou úspěšnou sezonu?
 
"Absolutně jsem přesvědčena o tom, že složení našeho týmu pro novou sezonu je ještě lepší než v té minulé. Měly jsme loni opravdu dobrou sezonu a vždy je mým cílem být ještě lepší, proto já osobně mám od našeho týmu větší očekávání. Těším se na novou sezonu."