I Danielle Robinson pokračuje v ZVVZ USK

16.6.2014
Americká rozehrávačka Danielle Robinson bude i v nadcházející sezoně 2014/2015 oblékat modro-žlutý dres ZVVZ USK Praha! Vedení klubu se s ní dohodlo na prodloužení kontraktu na Folimance o jeden rok.

Danielle přišla do Prahy v rozjeté uplynulé sezoně, na začátku února, kdy nahradila Layshiu Clarendon. V Ženské basketbalové lize odehrála 17 zápasů s velice dobrými průměry 11,5 bodu, 3,7 doskoku, 3,3 asistence a 2,5 získaného míče (průměrný koeficient užitečnosti 14,9). Prosazovala se i na evropské scéně: v Eurolize zapisovala během deseti utkání 9 bodů, 3,1 doskoku a 2,5 asistence.

Pětadvacetiletou basketbalistku zdobí především rychlost a průbojnost. "Už Layshia Clarendon naši hru rozpohybovala, ale rychlost Danielle Robinson je opravdu obrovská, její přechod do rychlého protiútoku je vynikající," vyzvedává přednosti americké posily generální manažer Marek Kučera.

Danielle parádně rozjela i letošní ročník WNBA.

Bez nadsázky lze říci, že se řadí k hvězdám prestižní zámořské soutěže.

Dosud letos odehrála 11 utkání, všechna v základní sestavě, přičemž na palubovce tráví průměrně 33,3 minuty, doručuje 13,6 bodu (!) a přidává 5,7 asistence a 4,5 doskočeného míče!!! Ve víkendovém vítězném duelu proti Los Angeles Sparks vysázela dokonce 24 bodů (střelba z pole 10/14, trestné hody 4/4) a rozdala 4 asistence. "Svoji kvalitu potvrzuje i ve WNBA, její čísla jsou perfektní," doplňuje Marek Kučera.

Přejeme Danielle Robinson úspěšnou sezonu i v dresu ZVVZ USK Praha.