Nové posily: Ivana Matovič a Tereza Vyoralová

2.6.2014
Hráčský kádr ZVVZ USK Praha pro nadcházející sezonu 2014/2015 dostává reálnější obrysy. Vedení klubu oznámilo, že se dohodlo na spolupráci se zkušenou srbskou podkošovou hráčkou Ivanou Matovič, která naposledy působila v tureckém Fenerbahce Istanbul, a s nadějnou českou křídelnicí Terezou Vyoralovou, jež přichází z VŠ Praha.

Aktuální kádr ZVVZ USK čítá osm jmen.

V klubu pokračuje český kvintet Kateřina Elhotová, Eva Vítečková, Ilona Burgrová, Jana Veselá a Lenka Bartáková. K nim se nyní přiřadilo trio nových posil - kromě Aleny Hanušové, která v minulé sezoně oblékala dres BK IMOS Brno, obléknou žluto-modrou kombinaci i Matovič s Vyoralovou.

Obě dvě basketbalistky Folimanku velmi dobře znají. Třicetiletá, bez tří centimetrů dvoumetrová pivotka Ivana Matovič již v minulosti hájila barvy našeho klubu, dvacetiletá Tereza Vyoralová patřila k oporám VŠ Praha, které hrají svá domácí utkání taktéž v hale Folimanka.

Ivana Matovič je velice zkušená hráčka, s bohatými euroligovými zkušenostmi. "Potřebovali jsme dalšího silného pivota. Když jsme probírali různé možnosti, naše volba padla právě na Ivanu," uvedl generální manažer Marek Kučera. Oznámil i délku smlouvy: "Kontrakt je podepsán na jednu sezonu."

V minulém ročníku Evropské ligy Matovič odehrála 17 zápasů, průměrně trávila na palubovce přes 19 minut. Do soupeřových košů doručovala v průměru 6,8 bodu a přidávala 2,7 doskoku. "Vnímáme, že letos ve Fenerbahce neměla úplně ideální sezonu, ale pevně věříme, že v dresu našeho klubu ukáže, že je to velmi dobrá hráčka," doplnil Marek Kučera.

Tereza Vyoralová patřila v uplynulém ročníku Ženské basketbalové ligy k nejvytěžovanějším hráčkám VŠ. Nastoupila ke 36 zápasům, průměrně na 28 minut! Do statistik zapisovala velmi slušná čísla: 8,6 bodu + 5,5 doskoku + 2 asistence. "S Terezou, která je jednou z velkých nadějí českého ženského basketbalu, jsme podepsali dlouhodobý kontrakt," řekl generální manažer ZVVZ USK - s tím, že "její příchod je první vlaštovkou úzké spolupráce ZVVZ USK a VŠ Praha."