Finálová série se přesouvá do Brna

28.4.2014
Druhým zápasem bude ve středu odpoledne pokračovat finálová série Ženské basketbalové ligy. Utkání číslo 1 se hrálo na Folimance, nyní si souboj dvou dlouhodobě nejúspěšnějších českých týmů užije Brno. Úvodní rozskok je na programu již v 16 hodin, zápas můžete sledovat v přímém přenosu na sportovním programu České televize.

2. ZÁPAS FINÁLE ŽBL:

BK IMOS Brno vs. ZVVZ USK Praha
(středa 30. 4. v 16 hodin, ČT Sport)

Na Moravu se finálová série přesouvá za příznivějšího stavu 1 - 0 pro naše barvy.

Úvodní utkání na Folimance jsme zvládli lépe. IMOS měl mírně navrch jen v první čtvrtině, jíž vyhrál o jeden bod 17:18, ovšem od druhé části hry jsme na palubovce dominovali: druhou čtvrtinu jsme vyhráli o 12 bodů, třetí o 10 a čtvrtou o 12. Nakonec jsme triumfovali přesvědčivě 99:66.

Referát o Zápase 1 si můžete přečíst zde: Do finále jsme vstoupili vítězně, máme první bod

Oba týmy měly jednu dvacetibodovou střelkyni. Ve žlutomodrém dresu se Kia Vaughn zaskvěla double-doublem (25 bodů a 11 doskoků), na opačné straně Alena Hanušová nastřádala 23 bodů. Naše pivotka měla ovšem větší podporu svých spoluhráček (Jelena Dubljevič 19, Kateřina Elhotová 18, Michaela Stejskalová 12, Milka Bjelica 8, Danielle Robinson 8).

Kromě dlouhodobě zraněné Jany Veselé scházely trenérce Natálii Hejkové i Ilona Burgrová s Evou Vítečkovou. Zatímco pro Ilonu Burgrovou kvůli zlomenému zápěstí předčasně skončila sezona, u Evy Vítečkové existuje naděje, že v průběhu finálové série naskočí do hry.

Jak se nám na brněnské palubovce dařilo v základní a nadstavbové části? Obě utkání jsme vyhráli. Nejprve na konci listopadu 70:83 (po poločase 26:45), poté na začátku března 83:90 (po poločase 43:49).

Utkání můžete sledovat od 15:50 na ČT: Odkaz na přímý přenos.