Do nové sezony i s Adélou Nečáskovou

3.8.2011
Pětadvacetiletá podkošová hráčka Adéla Nečásková bude v příští sezoně oblékat žlutomodrý dres ZVVZ USK Praha. Po již dříve oznámených příchodech Michaely Zrůstové, Ilony Burgrové, Anny Montaňany a Fridy Eldebrink se jedná o páté nové jméno na naší soupisce pro nadcházející soutěžní ročník 2011/2012.

„S Adélou jsme podepsali smlouvu na 1 rok,“ uvedl manažer klubu Marek Kučera. Proč vedení klubu vybralo na pozici jedenácté hráčky právě Adélu Nečáskovou? „V USK chceme dávat šanci i holkám, které by mohly udělat ještě nějaký krok vpřed ve své kariéře,“ odpovídá Kučera.

Šanci poprat se o své místo v euroligovém klubu tak dostává právě tato 187 cm vysoká basketbalistka. „Trenéři vybrali Adélu, kterou dobře známe z VŠ Praha. Věříme, že u ní dojde k výkonnostnímu progresu.“

V minulé sezoně Adéla nastoupila v dresu VŠ k 27 utkáním v Excelsior Ženské basketbalové lize a měla průměry 18,3 minuty, 5,9 bodu a 3,9 doskoku na zápas. Jedno ze svých nejlepších utkání odehrála proti ZVVZ USK (zaznamenala 13 bodů a 5 doskočených míčů), vůbec nejlepší zápas v uplynulém ročníku sehrála na konci ledna proti Valosunu Brno: ukončila ho s výbornou bilancí 12 bodů a 14 doskoků (užitečnost 31).

Aktuální hráčský kádr ZVVZ USK Praha čítá jedenáct jmen. Kromě výše zmíněných posil v týmu i nadále působí Lindsay Whalen, Kateřina Bartoňová, Kateřina Elhotová, Eva Vítečková, DeLisha Milton-Jones a Petra Kulichová. „Příchod Adély Nečáskové je poslední změnou, soupiska na novou sezonu je tímto uzavřena,“ doplnil Marek Kučera.

Kdo je Adéla Nečásková

Narozena: 22. 1. 1986
Výška: 187 cm
Pozice: 4
Předchozí klub: VŠ Praha