Po euroligovém zklamání pokračuje ŽBL

11.2.2011
Vstřebat dva dny staré zklamání z euroligového vyřazení a přeorientovat svou mysl k Excelsior Ženské basketbalové lize. To je (těžký) úkol pro hráčky ZVVZ USK Praha, které nastoupí v nedělní dohrávce 17. kola základní části v Mladé Boleslavi proti tamní Slovance.

17. KOLO EXCELSIOR ŽBL:

Slovanka MB – ZVVZ USK Praha
(neděle 13. 2. v 17:30)

Naše družstvo si v průběžné tabulce ŽBL hlídá první příčku (bilance 15/1) o skóre před brněnským Friscem. Slovanka je v aktuálním pořadí čtvrtá, avšak Trutnov ji přeskočil pouze díky úspěšné předehrávce ve Strakonicích.

Pokud vezmeme v potaz poměr výher a porážek, patří mladoboleslavskému týmu lichotivé třetí místo za 11 úspěšných zápasů a pouhých 5 proher. V prvním vzájemném utkání, které se hrálo na začátku prosince, jsme na palubovce jednoznačně dominovali a po poločase 55:31 jsme zvítězili 95:49.

Trenéři Lubor Blažek s Ivanem Benešem pochopitelně stále nebudou mít k dispozici zraněnou Evu Vítečkovou, nicméně už mohou využít služeb řecké střelkyně Evanthie Maltsi. Ta hrála ŽBL naposledy 8. ledna, po měsíční pauze však naskočila do středečního duelu v Tarantu, odehrála 8 minut a měla by být připravena zasáhnout do hry i v neděli.

Největšími osobnostmi Slovanky jsou Hana Nezdařilová, která má vynikající čísla 14,6 bodu + 6,1 asistence + 5,7 doskoku + 3,5 získaného míče (koeficient užitečnosti 18,5!), dále Lenka Šípová (12,2 bodu + 7,6 doskoku), Petra Pospíšilová (10,1 bodu) či Eva Šípová (9,9 bodu + 7,1 doskoku).